Beginnen met investeren in vastgoed header

Beleggingspand kopen: Zo begint u met investeren in vastgoed

Terug naar overzicht

Starten met investeren in vastgoed is makkelijker dan u denkt. Wellicht bent u zich al aan het oriënteren naar de mogelijkheden. Grote kans dat u vragen heeft als ‘Hoeveel geld heb ik nodig om een eerste beleggingspand te kunnen kopen?’ of ‘Hoe kan ik geld lenen voor de aankoop van een beleggingspand?’. Ondanks dat u gaandeweg het proces uiteraard meer zult leren, geven wij u graag een aantal tips over hoe u het beste kunt beginnen met het beleggen in vastgoed.

Doe kennis op

Als u wilt beginnen met investeren in vastgoed, zorg er dan voor dat u goed voorbereid bent. Weet waar het over gaat bij ’verplichte taxatierapporten’ en wat het doet voor een pand als er bijvoorbeeld erfpacht op zit. Het begrijpen van basisinformatie en begrippen zullen de weg naar uw eerste belegging vergemakkelijken. Op de blogpagina en social media van Pandjekopen.nl geven wij u alle benodigde informatie om te beleggen in vastgoed.

Locatie, locatie & BAR

Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen of een woning gunstig is. Bekijk onder andere goed in welke stad of regio u wilt investeren in vastgoed. Als u wilt verhuren is locatie hierbij ook van belang. Het kan zijn dat u in het begin de woning wat vaker moet bezoeken. Door het beheer aan Pandjekopen.nl over te laten heeft u als voordeel dat u hier geen omkijken naar heeft. Zo bent u niet genoodzaakt te investeren in een object dichtbij huis.

Bekijk hierna of de potentiële woning een goed BAR heeft (bruto aanvangsrendement). Dit berekent u als volgt: deel de bruto jaarhuur door de totale aankoopsom x 100%. Houdt er rekening mee dat er nog kosten af gaan voor u bij het netto aanvangsrendement uit komt. Denk aan o.a onderhoudskosten, leegstand en gemeentelijke belastingen.

Detail onderzoek beleggingspand

Bepaal of het beleggingspand interessant is. Dit doet u door te kijken naar de details zoals de gewenste BAR, de gemiddelde prijs per m2, de WOZ-waarde, de gemiddelde huur-/verkoopprijs voor vergelijkbare woningen in de buurt en de bouwtechnische keuring. Met Pandjekopen.nl bent u dat een stap voor. Wij bieden u interessante objecten die speciaal door ons zijn geselecteerd. Wij begeleiden u bij het investeringsproces en kunnen u doorverwijzen aan de juiste partijen. Denk hierbij aan het opstellen van de koopovereenkomst, het verzorgen van de taxatie, de eventuele financiering bij onze partner MAES Financieel Advies en de overdracht bij de projectnotaris.

De bezichtiging

Wanneer u een geschikt pand heeft gezien in ons aanbod kunt u een bezichtiging met ons inplannen. Wij gaan samen door de woning heen en leggen u uit hoe het investeringsproces in zijn werk gaat. In ons aanbod vindt u zowel objecten met als zonder huurcontracten. Wanneer een object wordt aangeboden met huurcontract, voldoet dit aan de gestelde kwaliteitseisen voor de verhuur. Dit wordt persoonlijk door ons nagegaan.

Financiering aanvragen

Het verkrijgen van de juiste financiering voor uw beleggingspand is van groot belang. Gelukkig heeft Pandjekopen.nl een nauwe samenwerking met MAES Financieel Advies, die u direct goed op weg zal helpen. Let op dat u minimaal 25 tot 30% aan eigen inleg nodig heeft.

Bod uitbrengen

U heeft alles duidelijk voor zich om een bod uit te brengen op het beleggingspand. Pandjekopen.nl biedt u objecten met een aantrekkelijke vraagprijs. Het voordeel bij Pandjekopen.nl is dat u niet hoeft op te bieden tegen andere kopers en dat elk bod persoonlijk in behandeling wordt genomen. Wij zorgen ervoor dat u bij een object met huurcontract en eventueel leegstand gegarandeerd bent van een vast en hoog rendement.

Uw bod is geaccepteerd

Gefeliciteerd! U bent bijna eigenaar van uw eerste beleggingspand. Alleen de overdracht moet nog geregeld te worden, zoals het tekenen van het huur-/koopcontract en goedkeuring van uw hypotheek.

Na de aankoop

Heeft u een pand gekocht met een huurcontract? Ook dan blijven wij na de aankoop betrokken. Na de notariële overdracht gaat direct het huurcontract in. Vanuit ons Service Center regelen wij het financieel en technisch beheer van de woning. Alles gaat in goed overleg met u. Wij dekken u volledig het leegstandsrisico in en ontvangt u iedere maand een vast bedrag van het rendement op uw rekening.

Naast objecten met huurcontract biedt Pandjekopen.nl ook regelmatig objecten aan zonder huurcontract. Bent u op zoek naar een beleggingspand? Bekijk dan ons aanbod op de website en schrijf u in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Meer informatie ontvangen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.