beleggingspand financieren

Beleggingspand financieren: zoveel eigen geld heeft u nodig

Terug naar overzicht

Hoeveel eigen geld heeft u nodig voor uw eerste beleggingspand? Veel mensen denken dat er een groot geldbedrag op de spaarrekening nodig is. Beleggen in vastgoed lijkt daardoor voor veel mensen onmogelijk. Echter is dit helemaal niet het geval. Heeft u wat geld gespaard? Dan is het vaak al mogelijk om uw eerste investering in vastgoed te realiseren. Wij leggen u in dit artikel uit hoeveel eigen geld u nodig heeft om uw eerste beleggingspand te kopen.

Volledig eigen inleg

De meest eenvoudige manier om een beleggingspand te kopen is wanneer u het aankoopbedrag volledig uit eigen inleg haalt. Hierdoor heeft u geen financiering nodig en versnelt u het aankoopproces. Daarnaast hoeft u geen hypotheekkosten af te trekken van uw maandelijkse huuropbrengsten. Wij begrijpen dat een volledige inleg als beginner niet altijd mogelijk is. Gelukkig zijn er nog voldoende andere mogelijkheden.

Een deel van de aankoopprijs financieren

Het is ook mogelijk om een groot gedeelte van de aankoopprijs van het beleggingspand te financieren. Bij de meeste geldverstrekkers kunt u tot ca. 75% van de marktwaarde in verhuurde staat financieren. Dit verschilt per geldverstrekker. De rest van de koopsom vult u aan met eigen geld. De marktwaarde in verhuurde staat berekent u door middel van een taxatie. Dit betekent dat u ca. 25 tot 30% eigen inleg nodig heeft.

Voorbeeld:

Taxatie in verhuurde staat: €200.000,-
Maximale hypotheek: (70% van taxatie) €140.000,-
Eigen inbreng: (30%) €60.000,-

Aanvullende kosten

Bij de aankoop van een beleggingspand komen naast het bedrag van uw eigen inleg nog een aantal andere kosten kijken. Bijvoorbeeld:

  • Taxatie. Een taxatierapport bij de aankoop van een beleggingspand met financiering is verplicht.
  • Notariskosten. De notaris stelt de hypotheekakte en overdrachtsakte op. Ook deze zijn verplicht.
  • Financieel advies. Wij adviseren u tijdig financieel advies in te winnen wanneer u begint met beleggen. Zo weet u precies wat uw mogelijkheden zijn.
  • Afsluitkosten. Bij het afsluiten van een hypotheek bij een geldverstrekker worden er afsluitkosten in rekening gebracht.
  • Overdrachtsbelasting. Let op! De overdrachtsbelasting wordt verhoogd per 1 januari 2021. Lees hier meer.
  • Overige kosten, denk bijvoorbeeld aan makelaarskosten. Makelaarskosten heeft u bij een aankoop via Pandjekopen.nl uiteraard niet.

Denkt u eraan om te gaan investeren in vastgoed? Pandjekopen.nl biedt u een mooi aanbod van beleggingspanden. Krijg meer informatie over onze nieuwste panden wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief.
Wilt u meer informatie over dit artikel? U kunt ons bereiken via 085 060 0999 of info@pandjekopen.nl.

Meer informatie over dit onderwerp? Wij helpen u graag!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.