overdrachtsbelasting beleggingspand

Profiteren van lage overdrachtsbelasting? Investeer voor 1 januari!

Terug naar overzicht

Denkt u al een tijd na over investeren in vastgoed? Dan is nu hét moment om uw beleggingspand aan te schaffen. Tot 31 december 2020 betaalt u namelijk slechts 2% overdrachtsbelasting voor de aankoop van een beleggingspand. Vanaf 1 januari 2021 verhoogt het kabinet dit percentage met 6%. Iedereen die straks een woning koopt waarin de koper zelf niet gaat wonen, betaalt het verhoogde tarief van 8%.

Dit betekent ook een hoger tarief voor mensen die een tweede woning of een woning voor hun kinderen kopen. Tevens komt er een verhoging voor beleggers die willen investeren in bedrijfspanden. Voor bedrijfspanden stijgt de overdrachtsbelasting van 6 naar 8 procent.

Hoog rendement

De verhoging van de overdrachtsbelasting is een goede reden om juist nu een beleggingspand te kopen. Daarnaast levert een vastgoedinvestering een hoog en vast rendement op. Geld bewaren op de bank levert tegenwoordig weinig tot niks meer op en overige beleggingen brengen in tijden van crisis een hoog risico met zich mee. Investeren in vastgoed is juist op dit moment een veilige en aantrekkelijke keuze. Investeren via Pandjekopen.nl levert u maandelijks een gegarandeerd rendement op van minimaal 8%.

Financiering

Wilt u een deel van uw vastgoedbelegging financieren? Dat is mogelijk. De meeste geldverstrekkers verstrekken een verhuurhypotheek waarmee u tot maximaal 90% kunt financieren. Het maakt hier niet uit of u uw eerste beleggingspand van ca. € 150.000,- gaat kopen of dat u liever uw gehele portefeuille van enkele miljoenen gaat oversluiten. Onze partner in financieel advies sluit voor u de financiering af bij de juiste geldverstrekker, tegen de beste voorwaarden en condities, in de hypotheekvorm die bij u past. Dit is mogelijk voor zowel woningen als bedrijfspanden.

Meer informatie over deze wijziging? U kunt ons bereiken via 085 060 0999 of info@pandjekopen.nl.

Meer informatie over dit onderwerp? Wij helpen u graag!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!