beleggingspand herfinancieren header

Beleggingspand herfinancieren

Terug naar overzicht

Met het herfinancieren van uw huidige beleggingspand kunt u geld vrij maken voor de aankoop van een nieuw beleggingspand. Dit is mogelijk wanneer er sprake is van een overwaarde op uw huidige pand.

Wat is een herfinanciering

Simpel gezegd: u laat de overwaarde van uw huidige pand opnieuw financieren. Dit heet een herfinanciering. Dit is eenvoudig wanneer u geen hypotheekschuld meer heeft.

Hoe werkt een herfinanciering?

Voorbeeld: u heeft een pand ter waarde van €200.000,- euro. Om de overwaarde te berekenen trekt u hier de huidige hypotheekschuld van af. Het resterende bedrag is de overwaarde.

De overwaarde kunt u opnieuw laten financieren om geld vrij te maken en zo een nieuw beleggingspand aan te schaffen. Let wel op: u kunt nooit 100% van de overwaarde financieren. In praktijk blijkt meestal dat er tot 75 à 80% wordt gefinancierd. Wanneer u met dit geld een nieuw beleggingspand wilt aanschaffen zult u het restant financieren uit eigen geld.

Benodigde documenten voor herfinancieren

Wanneer u een herfinanciering aan wilt vragen, dient u verschillende documenten in te leveren. Het belangrijkste document is het taxatierapport: hierin legt een taxateur onder meer de waarde vast van uw beleggingspand.

Dit zijn andere documenten die u nodig heeft voor een herfinanciering:

  • Kopie identiteitsbewijs
  • Eigendomsbewijs van uw huidige beleggingspand
  • Huurovereenkomst tussen huurder en verhuurder van het beleggingspand
  • Werkgeversverklaring en/of jaarcijfers

Dit zijn in ieder geval de belangrijkste documenten. Elke geldverstrekker vraagt om andere documenten, dus het kan zijn dat u ook nog andere aanvullende documenten nodig heeft.

Wilt u meer weten omtrent een herfinanciering? Neem dan contact met ons op via 085 060 0999, we helpen u graag verder.

Meer informatie over dit onderwerp? Wij helpen u graag!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.