verhuurd bedrijfspand header

Verhuurd bedrijfspand als vastgoedbelegging: hier moet u op letten

Terug naar overzicht

Af en toe worden er bedrijfspanden aangeboden als investering waar nog huurders in zitten. Het komt niet vaak voor, maar een enkele keer heeft Pandjekopen.nl ook dit soort bedrijfspanden in het aanbod. Wij leggen u uit waar u op moet letten bij dit soort panden.

Huurders in het verhuurde bedrijfspand

Er zitten al huurders in het pand. Nu is het nog de vraag wie deze huurders zijn. Zijn er meerdere huurders? Hoe lang lopen de huurcontracten? Als u een pand aankoopt met huurders, neemt u namelijk de huidige huurcontracten over. Het is belangrijk te weten wat voor huurcontracten er lopen. Dit kan namelijk invloed hebben op het aankoopbedrag.

Waarde verhuurd bedrijfspand

Wat is de exacte waarde van het pand? Laat een taxateur en/of andere onafhankelijke experts hun beoordeling doen. Het is belangrijk om de waarde te weten in verhuurde staat. De experts doen een waardebepaling gebaseerd op allerlei factoren die zich in en om het object bevinden.

Lagere Loan-to-value

De hoeveelheid die u kunt lenen bij de bank hangt af om wat voor soort pand het gaat. Wanneer het gaat om een pand dat al verhuurd is, is de kans groot dat u een lagere financiering krijgt. Vaak wordt dit tot 60% gefinancierd, dus zorg voor voldoende eigen inlegmogelijkheden.

Betere financieringsmogelijkheden bij portefeuille

Bezit u al één of meerdere beleggingspanden? De financieringsmogelijkheden zijn groter wanneer u al een portefeuille heeft aan panden. De onzekerheid voor de bank dat u de lening niet terug kunt betalen neemt namelijk grotendeels af.

Pandjekopen.nl biedt bedrijfspanden inclusief een lange termijn huurcontract dat een gegarandeerd vast rendement tussen de 8 en 10% per jaar oplevert. Wij verzorgen voor u het gehele investeringsproces zodat u na aankoop nergens omkijken naar heeft.

Heeft u vragen omtrent vastgoedbeleggingen in verhuurde staat? Pandjekopen.nl staat u graag te woord. Neem vandaag nog contact op via 085 060 0999

Meer informatie over dit onderwerp? Wij helpen u graag!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!