vakantiewoning investering

3 verschillen tussen investeren in een vakantiewoning en een woning van Pandjekopen.nl

Terug naar overzicht

Een vakantiehuis kopen en (laten) verhuren wordt regelmatig gepresenteerd als een aantrekkelijk alternatief voor sparen of beleggen. Een investering in een ‘normale’ woning levert echter vaak meer rendement op dan een vakantiewoning. Daarnaast gelden er meestal veel nadelige voorwaarden wanneer een recreatiewoning op een vakantiepark staat. Zo zijn er bijvoorbeeld parken waarbij je samen met de andere verhuurders het risico op leegstand deelt.

De investeringspanden van Pandjekopen.nl zijn, in tegenstelling tot de vakantiewoningen, inclusief lange termijn huurcontract. Hierdoor ontvang je altijd een gegarandeerd rendement tussen de 8 en 10%, ook bij eventuele leegstand. Lees hieronder drie verschillen tussen investeren in een vakantiewoning en een woning van Pandjekopen.nl.

Huurders

Vakantiewoning: Het regelen van huurders zit over het algemeen niet bij de investering inbegrepen. Mocht u hier zelf niet de zorg voor willen dragen, kunt u dit het beste uitbesteden aan een gespecialiseerde partij.

Pandjekopen.nl: Met de woningen van Pandjekopen.nl hoeft u nergens naar om te kijken. De investering is inclusief lange termijn huurcontract, zodat u zelf niet op zoek hoeft te gaan naar huurders voor de woning. Hierdoor bent u elke maand gegarandeerd van huurinkomsten en dekken wij het leegstandsrisico in.

Rendement

Vakantiewoning: Het rendement op vakantiehuizen is erg uiteenlopend. Meestal is er geen rekening gehouden met de kosten van financiering, waardeverlies van het object of onderhoud. De waarde van uw investering is niet gelijk aan de waarde van het onderpand, waardoor u nooit het volledige rendement ontvangt. Het onderpand kunt u meestal ook niet zelf weer verkopen in de vrije verkoop, omdat dit bijvoorbeeld op een vakantiepark staat.

Pandjekopen.nl: U ontvangt altijd 8 tot 10% rendement, doordat al onze woningen inclusief een lange termijn huurcontract zijn. De investering die u doet is gelijk aan de waarde van het onderpand. Hierdoor haalt u het maximale rendement en verliest uw investering geen waarde. Daarnaast kunt u op elk gewenst moment de woning zelf weer op de vrije markt verkopen. Zo is uw investering altijd in eigen beheer.

Beheer

Vakantiewoning: Ook dit zit niet standaard bij de investering inbegrepen. De regels en voorwaarden zijn afhankelijk van onder andere de beheerder en de plek waar de vakantiewoning staat.

Pandjekopen.nl: Het service center van Pandjekopen.nl neemt het financieel en technisch beheer van de woning volledig uit handen. Dit betekent dat u elke maand een financieel overzicht krijgt en wij klein onderhoud van de woning regelen en uitvoeren. Hierdoor hoeft u zelf niet naar de woning om te kijken.

Heeft u interesse in een vastgoedinvestering van Pandjekopen.nl? Schrijf u hier in voor de mailing en blijf als eerste op de hoogte van het nieuwe aanbod van Pandjekopen.nl.

Meer informatie over dit onderwerp? Wij helpen u graag!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!